Martin bude hospodáriť s rozpočtom na úrovni 29 miliónov eur

30.11.2013 Martin

Martin 30. novembra (TASR) – Martinská radnica bude v roku 2014 hospodáriť so schváleným vyrovnaným rozpočtom na úrovni 29 miliónov eur. Sociálne služby či školstvo by nemali utrpieť ani bez nutnosti medziročného zvyšovania miestnych daní a poplatkov. Zásadnými zmenami prejde spôsob podpory športových aktivít.

"Veľmi pozitívnym signálom je, že návrh budúcoročného rozpočtu, ktorý nepočíta so zvyšovaním daní a poplatkov, podporili s výnimkou jedného všetci poslanci. Dôkazom, že sa správame zodpovedne voči našim občanom, je vyrovnaný a konzervatívny charakter rozpočtu," uviedol martinský primátor Andrej Hrnčiar.

Prevratnou novinkou je podľa neho vyčlenenie financií na priamu podporu najväčších klubov hokeja, futbalu, hádzanej a atletiky. "Prostriedky im už nebude prideľovať športová komisia a bude sa tak môcť sústrediť na ďalšie športové organizácie s menšou základňou," vysvetlil. Do oblasti športu poputuje 906.980 eur.

"To, že nemusíme pýtať od občanov viac, je výsledkom dlhoročného triezveho, zodpovedného a transparentného hospodárenia. Elektronické aukcie nám už ušetrili viac ako milión eur," dodal Hrnčiar. Najviac, vyše 11 miliónov eur, si vyžiada oblasť školského vzdelávania. Na sociálne služby mesto vynaloží viac ako 1,5 milióna eur.
 

Vyberte región